Jumaat, 14 April 2023

CARA BERKESAN UNTUK KURUS DENGAN CEPAT

 "Dah macam-macam jenis diet yang saya cuba, berat saya statik je"


"Makanan diet tak sedap lah. Saya tak mampu nak konsisten"


"Mula-mula berat badan saya turun dengan jayanya. Tapi bila saya stop diet, berat saya naik berkali ganda dari sebelum diet. Penatlah macam ni"


"Saya tak mampu nak tahan craving benda manis, macam mana nak diet?"


Adakah anda salah seorang yang hadapi masalah seperti di atas? Nak kurus dengan cepat tapi selalu gagal. Tak mampu nak konsisten dengan diet yang dicuba. Antaranya;


- Tak mampu tahan craving manis.
- Tak mampu follow diet eat clean.
- Nak turun berat badan dengan cepat, tapi tersalah teknik.


Malaysia Negara Obes


Tahukah anda, obesiti di Malaysia adalah paling tinggi di Asia Tenggara?


Malaysia Negara Obes data tahun 2019


Betul, makanan di Malaysia sedap-sedap sampai tak mampu nak tengok je. 


Sebenarnya, bila kita sebut mengenai obesiti, perkara utama yang perlu diselesaikan adalah rintangan insulin.


Rintangan insulin ni bukan hanya menyebabkan masalah obesiti, tapi berbagai penyakit kronik yang lain.


Punca utama adalah terlalu banyak makan karbohidrat & gula. Karbohidrat & gula sangat berkait dengan insulin.


Bersenam bukanlah solusi utama jika anda mempunyai berat badan yang berlebihan.


Perkara pertama yang perlu anda lakukan adalah betulkan cara pemakanan anda.


Kurangkan pengambilan karbohidrat dan gula. Lebihkan lemak baik dan protein. Diikuti dengan pengambilan sayur-sayuran dan buah-buahan sebagai sumber serat.


Pengambilan suplimen yang betul akan membantu anda kurus dengan cepat. Tapi, pastikan suplimen yang anda ambil adalah terbukti selamat dan berkesan.


Mari saya kongsikan antara suplimen yang membantu anda kurus dengan cepat.


Suplimen Untuk Kurus Dengan Cepat & Selamat


DTX Complex


DTX Complex

DTX Complex membantu untuk badan menyelenggara organ hati. Untuk kurus, metabolisme lemak perlu cekap. Hati adalah organ di mana metabolisme lemak berlaku. Hati tersumbat, keras, berlemak, akan mengganggu proses penurunan berat badan.


Omega Guard


Omega Guard adalah minyak ikan yang tinggi dengan kandungan omega 3. DTX Complex bersama-sama Omega Guard akan pecahkan lemak di hati. Bila organ hati lancar, barulah metabolisme lemak di seluruh badan akan lancar.


Alfalfa Complex


Alfalfa bertindak sebagai fiber dan detoks asas sahaja. Detoks bermaksud membuang racun. Kebanyakan detoks oleh Alfalfa berlaku pada usus kecil.


Lecithin


Lecithin & Omega Guard Shaklee 


Lecithin bertindak sebagai pemecah lemak. Tetapi, hanya  subcutaneous fats (lemak yang terletak di bawah kulit) sahaja lecithin pecahkan. Sedangkan orang gemuk bukan sebab subcutaneous fats tetapi disebabkan visceral fats (lemak yang terdapat pada bahagian perut dan yang menyelaputi organ-organ dalam badan). Dan visceral fats boleh dipecahkan oleh Omega sahaja.


Cinch® Mixed Soy Protein Shake


3 Perisa Cinch Shake Shaklee 


Cinch® Mixed Soy Protein Shake adalah minuman yang lazat, pantas dan berkhasiat untuk anda. Ia membekalkan nutrien seumpama satu hidangan, tetapi rasanya enak seperti pemanis mulut. Mempunyai kandungan leusin. Penyelidikan telah menunjukkan bahawa leusina bermanfaat dalam:


1. Menggalakkan pengeluaran otot.

2. Menyokong pertumbuhan otot tanpa lemak.

3. Menyokong pemulihan otot.

4. Mengurangkan keletihan otot selepas bersenam.


Nak dapatkan produk kurus Shaklee, terus hubungi saya di talian 013-6407445.


Atau boleh klik di link ⤵️ untuk terus membeli produk Shaklee.

Beli Set Kurus Shaklee


#NextLevelBlogging

#Blogmegashaklee

#ShakleeThrive2023

#ShakleeTriumph2023


Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Kata-kata Motivasi Untuk Capai Matlamat

Kata-kata Motivasi Untuk Capai Matlamat Selalu kita dengar, hidup ini perlukan motivasi. Bermula dari kita kenal perkataan motivasi, kita mu...